Siistiä ja helppoa!

Ekokamu uudistaa biojätteen kierrätyksen

Ekokamu tekee biojätteen kierrätyksestä siistiä ja helppoa. Tämä tyylikäs bioastia sopii jokaiseen kotiin. Ekokamun toiminta perustuu integroituun ilmapumppujärjestelmään, jonka avulla biojätteen pilaantuminen estetään. Astiassa ei synny ylimääräistä nestettä tai hajuja. Ekokamu on hygieeninen ja mutkaton tapa kierrättää – ja niin tyylikäs, että sitä ei tarvitse piilottaa kaapin perälle!

Ekokamun designin kantavana ajatuksena on, että bioastia on niin siisti ja tyylikäs, että se sopii säilytettäväksi vaikka keittiön pöydällä, missä sitä on myös helpoin käyttää. Biojätepussia ei tarvita lainkaan ja Ekokamun voi puhdistaa helposti pesukoneessa. Perusmallin koko on neljä litraa, joten astiaan mahtuu perheen biojäte useankin päivän ajalta tai pienen talouden biojäte jopa viikon tai kahden jaksolta.

Ekokamun tavoite on paitsi tehdä kierrätyksestä mutkatonta myös edistää kotitalouksissa kertyvän biojätteen laajempaa hyödyntämistä. Kuinka moni meistä tulee ajatelleeksi, miten arvokasta raaka-ainetta tavallinen kodeissa syntyvä biojäte voi olla? Ekokamun käyttäminen on samalla tehokas ja fiksu ekoteko.

Keväällä 2019 Ekokamu toteutti yhteistyössä Bilendi Oy:n kanssa markkinatutkimuksen, jonka avulla selvitettiin Ekokamu-bioastian markkinapotentiaalia kolmessa eri Euroopan maassa, Suomessa, Saksassa sekä Sveitsissä. Otos oli tilastollisesti edustava kaikissa maissa.
Tutkimuksen perusteella voidaan nostaa kolme tekijää, jotka nousivat kaikissa kohdemaissa – ja samalla myös kaikissa demografisissa ryhmissä – tärkeimmiksi biojätteiden kierrätystä määrittäviksi teemoiksi. Nämä ovat kierrättämisen yleinen helppous (92,4 %), biojäteastian puhdistamisen helppous (90,2 %) ja bioastian hajuttomuus (90,1 %)

Edellä mainittujen kohtien lisäksi melko tärkeäksi tai erittäin tärkeäksi nimettiin myös se,
ettei biojäteastia houkuttele banaanikärpäsiä (89,2 %) ja ekologisuus arvona (84,4 %).
Ekologisuus itsessään on hyvin tärkeä arvo kaikissa tutkituissa maissa: sveitsiläisistä ja saksalaisista vastaajista lähes 90 prosenttia piti ekologisuutta melko tärkeänä tai erittäin tärkeänä, ja suomalaisistakin vastaajista lähes 80 prosenttia.

Kysyttäessä kiinnostusta Ekokamun ostamiseen 66 % vastaajista ilmoitti olevansa erittäin kiinnostunut tai melko kiinnostunut ostamaan Ekokamun. Suomalaisvastaajista luku oli 64 % ja saksalaisista 65 %. Kaikkein innokkaimpina olivat sveitsiläiset, joista 71 % oli kiinnostunut Ekokamusta.

Etusivulle